Wat we doen

Wij zijn For The Better, een stichting die zich inzet voor gemeenschapsontwikkeling door middel van educatie, empowerment en samenwerking. Samen bouwen we aan sterkere, inclusieve buurten.

Samen Bouwen aan Sterke Gemeenschappen

For The Better is een stichting die zich richt op het verbeteren van gemeenschappen door middel van diverse programma’s en initiatieven. We bieden educatieve workshops, werkgelegenheidsprogramma’s en sociale activiteiten aan om de sociale cohesie te versterken en individuen te empoweren. Door samen te werken met lokale partners en de gemeenschap zelf, streven we ernaar om een omgeving te creëren waarin iedereen de kans heeft om zijn volledige potentieel te bereiken en bij te dragen aan een bloeiende samenleving.

Wat we doen

Streven naar positieve transformatie door educatie, empowerment en samenwerking voor inclusieve, bloeiende buurten.

Diverse trainingen voor empowerment en vaardighedenontwikkeling, gericht op verschillende gemeenschapsbehoeften.

Initiëren van programma's ter ondersteuning van werkzoekenden en carrièregroei binnen de gemeenschap.

Evenementen die gemeenschapsbanden versterken, cultuur vieren en sociale verbondenheid bevorderen.

Samenwerking met partners voor gedeelde doelen, vergroting van impact en efficiënt gebruik van middelen.

Bieden van hulpmiddelen, kennis en begeleiding om individuen in staat te stellen zelf positieve veranderingen door te voeren.

Streven naar gelijke kansen en voorzieningen voor alle gemeenschapsleden, ongeacht achtergrond of situatie.

Focus op langetermijneffecten, met aandacht voor milieu, economische stabiliteit en sociale rechtvaardigheid.

Empowerment door Gemeenschapsgerichte Projecten

For The Better draagt bij aan empowerment door diverse projecten. Educatieve workshops vergroten vaardigheden en kennis, werkgelegenheidsprogramma’s bieden kansen voor carrièregroei, en sociale activiteiten versterken gemeenschapsbanden. Lokale samenwerking breidt onze impact uit, terwijl empowerment individuen in staat stelt zelf positieve veranderingen te bewerkstelligen. Onze inclusieve benadering garandeert gelijke kansen voor alle gemeenschapsleden, waardoor duurzame groei en welzijn worden bevorderd.

Onze projecten

Lees meer over de projecten van Stichting For The Better

Samen Aan Tafel

“Samen Aan Tafel” bij Stichting For The Better heeft als hoofddoel het bevorderen van sociale interactie, gezondheid en welzijn onder ouderen door middel van regelmatige gezamenlijke maaltijden. Dit initiatief streeft ernaar een warme en ondersteunende gemeenschap te creëren waar ouderen niet alleen genieten van voedzame maaltijden, maar ook van elkaars gezelschap.
Samen Aan Tafel

Samen Groeien: Moeder-Kind Ochtenden bij Stichting For The Better

Het doel van het project is het creëren van een ondersteunende en stimulerende omgeving voor moeders en hun kinderen, waarbij de nadruk ligt op het bevorderen van de ouder-kindrelatie, het delen van ervaringen en het bieden van educatieve kansen.
Samen Groeien: Moeder-Kind Ochtenden bij Stichting For The Better

Zonnestralen

Zonnestralen is een inspirerend project dat is ontworpen om kinderen die te maken hebben met uitdagende omstandigheden een lichtpuntje te bieden. Het doel is om een positieve impact te creëren in het leven van deze kinderen door middel van leuke en stimulerende activiteiten. Het project richt zich op het bevorderen van welzijn, zelfvertrouwen en positieve ontwikkeling.
Zonnestralen

GirlsTech Academy

GirlsTech Academy van Stichting For The Better bevordert gendergelijkheid door meisjes te inspireren en betrekken bij technologie en wetenschap.
GirlsTech Academy

SportVrij: Empower Jongeren Door Gratis Sporten”

Stichting For The Better lanceert het ambitieuze project genaamd “SportVrij,” een initiatief dat als doel heeft jongeren de mogelijkheid te bieden om gratis te sporten en zo een gezonde en actieve levensstijl te bevorderen. Dit project is ontworpen met de overtuiging dat sport niet alleen fysieke gezondheid bevordert, maar ook sociale integratie, zelfvertrouwen en persoonlijke ontwikkeling stimuleert.
SportVrij: Empower Jongeren Door Gratis Sporten”

Samen Koken, Samen Verbinden: Een Kookwedstrijd in de Buurt

Buurtstichting kondigt een kookwedstrijd aan om buren te verbinden. Inschrijvingen open voor alle niveaus. Beoordeeld door experts, met diverse categorieën en prijzen. Bouw samen een sterke gemeenschap en geniet van culinaire diversiteit. Doe mee en ontdek de magie van samen koken! Houd de website en sociale media in de gaten voor inschrijvingsdetails.
Samen Koken, Samen Verbinden: Een Kookwedstrijd in de Buurt

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over de projecten van Stichting For The Better.

We bieden een breed scala aan workshops aan, waaronder vaardigheidstrainingen, educatieve sessies over gezondheid en welzijn, en workshops gericht op persoonlijke ontwikkeling.

Neem contact op met onze stichting voor meer informatie over onze werkgelegenheidsprogramma’s. We kunnen u voorzien van informatie over de beschikbare programma’s en hoe u kunt deelnemen.

Ja, onze sociale activiteiten zijn over het algemeen gratis toegankelijk voor alle leden van de gemeenschap. We streven ernaar om evenementen te organiseren die voor iedereen toegankelijk zijn.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor samenwerking te bespreken. We staan open voor samenwerkingen met lokale bedrijven om onze gemeenschapsprojecten te versterken en de impact te vergroten.

We streven naar inclusiviteit door ervoor te zorgen dat al onze programma’s en activiteiten toegankelijk zijn voor alle leden van de gemeenschap, ongeacht hun achtergrond, geslacht, leeftijd of sociale status.

Als u geïnteresseerd bent om als vrijwilliger bij te dragen, neem dan contact met ons op. We hebben vaak mogelijkheden voor vrijwilligerswerk binnen onze programma’s en activiteiten.

Uitgelicht project: Zonnestralen

Zonnestralen is een inspirerend project dat is ontworpen om kinderen die te maken hebben met uitdagende omstandigheden een lichtpuntje te bieden. Het doel is om een positieve impact te creëren in het leven van deze kinderen door middel van leuke en stimulerende activiteiten. Het project richt zich op het bevorderen van welzijn, zelfvertrouwen en positieve ontwikkeling.